Видове козметични продукти

Козметичната индустрия предлага множество различни продукти, предназначени да подобрят и подчертаят красотата на жената. Преди да изберете подходящия за вас продукт, е важно да знаете какви са различните видове козметични продукти, как се използват и каква функция имат.

Грим продукти

В грима се включва всичко, което се нанася върху лицето, за да акцентира върху определени черти или да скрие недостатъците.

Фон дьо тен

Фон дьо тенът е основата на всяка грим сесия. Той изглажда кожата, скрива несъвършенствата и придава еднородност на тена. Съществуват различни видове фон дьо тен – матиращ, сияен, със SPF защита и други.

Коректор

Коректорът се използва за да прикрие тъмните кръгове под очите, пъпки и дребни несъвършенства. Съществуват различни видове коректори – кремообразни, течни, стикове и др.

Пудра

Пудрата помага за фиксиране на фон дьо тена, абсорбиране на излишния себум и придава на кожата матов завършек.

Бронзант, руж и хайлайтър

Бронзантът, ружът и хайлайтърът се използват за придаване на цвят и светлост на лицето.

Очен грим

Тук влизат продуктите както за очите – очна линия, молив за очи, сенки за очи, спирала.

Грим за устни

Разнообразието от продукти за устни е огромно – червило, глос, балсам за устни, молив за устни.

Инструменти за грим

Без правилните инструменти, дори най-качественият грим продукт не може да бъде нанесен правилно. Четките за грим, гъбите и другите помощни средства имат ключова роля в процеса на гримиране.

Продукти за грижа за кожата

Качественият грим започва с добре поддържана кожа. Продуктите за грижа за кожата са насочени към подобряване на общото здраве и външен вид на кожата. Те включват почистващи продукти, ексфолианти, хидратиращи продукти и други както за лицето, така и за тялото.

Без значение, дали сте новак в света на грима, или вече имате установена рутина, винаги е полезно да знаете какъв е вашият тип кожа и какви продукти ще съответстват най-добре на неговите нужди.