Инструменти и материали за маникюр

Маникюрът е важна част от грижата за личната хигиена, както и от малката луксозна страна на живота на всяка жена. И докато много жени предпочитат да посещават професионален салон, все повече от тях избират да правят маникюра си вкъщи.

Защо да направите маникюра вкъщи?

Преди всичко, правенето на маникюра вкъщи е по-економично от редовното посещение на салон. Освен това можете да инвестирате в качествени инструменти и материали и да се научите да правите маникюра, точно както ви харесва.

Какви инструменти и материали са ви нужни за маникюр вкъщи?

Manicure Tools

Ще разгледаме някои от ключовите инструменти и компоненти за изработване на страхотен маникюр вкъщи.

1. Пила за нокти

Пилата за нокти е един от най-важните инструменти за маникюр. Тя помага за формирането на ноктите и е незаменима за поддържането им в добро състояние. Има различни видове пили за нокти на пазара: метални, стъклени, керамични и др.

2. Обръщачка за кутикули

Това е специален инструмент, използван за премахване или отблъскване на кутикули.

3. Буфер за нокти

Буферът за нокти се използва за изглаждане на неравности по повърхността на нокътната плочка и добавяне на естествен блясък.

4. Четка за прах

Четките за прах са създадени за премахване на прах и мръсотия от ноктите след шлайфане и оформяне.

5. Лак за нокти

Лакът за нокти е ключов компонент от всяка процедура по маникюр. Има различни видове лакове за нокти: матови, бляскави, гел и др.

6. Средство за отстраняване на лак за нокти

Средството за отстраняване на лак е необходимо оборудване не само за премахване на стари лакове за нокти, но и за корекции, ако направите грешка при нанасянето на нов цвят.

Освен всичко това, има много други инструменти и материали, които можете да използвате за по-ефективна и професионална работа, като: лампа за изпичане на гел лак, масло за кутикули, дезинфектант за инструменти и много други.

Заключение

Правенето на собствен маникюр вкъщи носи своите предимства, като економия на време и средства, удобство и лична привързаност. Към всичко това трябва да добавим удоволствието от самото изключение и придобиване на нови умения.