Организация и съхранение на грим

Организация на грима може да бъде най-голямо предизвикателство за всички любители на грима. Независимо дали сте професионален гримьор или просто обичате да експериментирате с нови продукти и техники, е важно да знаете как да поддържате вашия арсенал добре организирани.

Makeup Storage

Защо е важно да организирате грима си?

Освен очевидните предимства от поддържането на работното място безпроблемно, има още няколко причини защо трябва да съхранявате грима си отделно:

  • Съхранение на продуктите в оптимална среда: Много продукти за грим имат определени искания за съхранение, като например температура и влажност. Ако ги съхранявате правилно, те ще продължат да работят така, както се очаква, и може би ще прослужат по-дълго.
  • По-лесен достъп до продуктите: Като поддържате грима си добре организиран, ще ви е по-лесно да намирате елементите, от които имате нужда, без да трябва да претърсите целия арсенал.
  • Поддържане на хигиена: Поддържането на вашия грим добре организиран помага да го превратите в по-хигиенична среда, която е много важна, когато работите с продукти, които се използват върху кожата.

Как да организирате грима си?

1. Изчистете и оценете

Първата стъпка е да изчистите всички ваши продукти за грим. Това включва премахване на всички използвани или изсушени продукти и оценка на това кои наистина използвате. Бъдете реалистични и изхвърлете всичко, което не използвате или което е изтекло.

2. Разпределение на грима

Следващата стъпка е да разделите всички ваши продукти по категории. Това е препоръчително, защото ви помага да намерите лесно каквото и да е в бъдеще. Можете да ги разделяте по тип (сенки за очи, червило, фон дьо тен и т.н.), цвят или дори марка.

3. Използвайте подходящо съхранение

Бутафорските решения за съхранение на грим варират от прости ящички до специализирани държачи за четки. Целта е всичко да бъде лесно достъпно и лесно разпознаваемо.

4. Поддържайте организираността

Веднъж след като се организирате, ключът е да поддържате тази организация. Оскъпете времето да върнете нещата на местата им след употреба и да ревизирате съхранението на грима си на всеки няколко месеца.

Заключение

Организацията и съхранението на грима е жизнено важно за поддържане на организация, дълготрайност на продуктите и ефективен и безпроблемен грим рутин. Независимо дали сте любител на грима или професионалист, съветите в тази публикация ще ви помогнат да поддържате вашия арсенал в перфектен ред.