Прическа омбре, стъпка по стъпка

Омбре е популярен стил и може да се види всякакви повърхности и текстури, от дрехите и ноктите и чак до косата. Основата на тази техника за оцветяване е в подчертаването или тонирането на определен цвят. Омбре е стил, който може да бъде направен от маникюрист, фризьор или в домашни условия. Каква организация да направите и какво е необходимо, за да създадете стил омбре на косата си?

Ombre1

Прическа омбре- боя за коса и аксесоари

Преди боядисване на косата, измийте скалпа и изчакайте косата да изсъхне. За предпочитане е да не се суши със сешоар, защото това отслабва структурата на косата, води до загуба на коса и много изсушава косата. Срешете косата старателно. За да боядисате косата в стил омбре, имате нужда от: големи шноли за коса, алуминиево фолио, гребен за разделяне на косата, четка за боя за коса, обецветител за коса и разбира се предпочитан цвят за коса. За всеки цвят трябва да имате и един тон по- светъл цвят. Иначе няма да се получи желаният резултат. Боядисват се краищата на косата.

Прическа омбре, стъпка по стъпка

OmbreHowItsDoВземете гребен и отделете малък кичур коса. Поставете алуминиево фолио под кичура и нанесете обецветител за коса. Завийте фолиото и изчакайте 15 минути. Идва ред на боядисване в два нюанса. Може да използвате и повече от два цвята, но колкото повече цветове, толкова преливането им е по- незабележимо. Първо се нанася по-светъл цвят и се внимава да не преминава чертата, образувана от обезцветителя. Процедурата е същата и за по- тъмните цветове. Когато нанесете втория цвят, веднага завийте фолиото около кичура. Изчакайте 15 минути и измийте косата добре.

Прическа омбре, грижа за косата

Ombre

Боядисването вреди на косата. Кичурите стават сухи, без блясък, косата започва да пада, а краищата се нацепват. Хубавото е, че тези нежелани ефекти могат да се поправят. Затова редовно трябва да се използват хидратиращи продукти като маска за коса. Тези продукти трябва да съдържат кератин, арганово масло или витамин E като пример за основни хидратиращи добавки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *