Професионални съвети за предотвратяване на загубата на коса

Защо губим коса?

Загубата на коса е естествен процес, който се случва при всеки от нас, преди или по-късно. От време на време всеки се страхува от кичура коса, която е изпаднала – но трябва да се знае, че естественото изтъняване на косата е нормално явление, на което би трябвало да обърнем внимание само ако е изключително голямо или продължително.

Какво можем да направим?

Ето няколко професионални съвета, които могат да помогнат при борбата сред загубата на коса.

1. Здравословен начин на живот

Едно от най-важните неща, които можем да направим, за да предотвратим загубата на коса, е да водим здравословен начин на живот. Това включва правилно и балансирано хранене, редовно движение и контрол върху стреса. Въпреки че може да звучи клиширани, науката е показала, че тези три области са от основно значение при борбата срещу загубата на коса.

2. Избягвайте агресивните процедури за коса

Стреса от химическите процедури, топлината от пресите и сешоарите и драгновеното четене могат да доведат до повреда на косъма и да поставят скалпа под изключителен стрес. За най-добри резултати избягвайте колкото се може повече тези агресивни процедури.

3. Използвайте козметични продукти за растеж на косата

Имате проблеми с изтъняването на косата? Може би е време да тествате някои от специализираните продукти за растеж на косата. Те са обогатени с активни съставки, които стимулират фоликулите на косата и ободряват растежа.

4. Обръщайте се към специалисти

В случай, че проблемът продължава, най-добре е да се консултирате с дерматолог. Медицинският професионалист ще ви даде подходяща терапия и напътствия, как да борите загубата на косата и ще ви посочи причините за това.

Ако сте изправени пред проблем с загубата на коса, не забравяйте, че не сте сами – това е нещо, с което се справят много хора. Бъдете търпеливи, следвайте професионалните ни съвети и непременно се консултирайте с лекар.