Пълно ръководство за серуми и усилватели за растеж на мигли

Ако дългите, пълни мигли са на вашия списък с красота, вече знаете, че използването на туши за мигли е само временно решение. За трайни резултати, може да е необходимо нещо по-силно. Влизат серуми и усилватели за растеж на мигли.

Какво правят серумите за растеж на мигли?

Серумите и усилвателите за растеж на мигли, както подсказва името, са продукти, които стимулират растежа на миглите. Те съдържат витамини, белтъчини и други съставки, които помагат за заздравяването на власинките на миглите, като ги правят по-силни и устойчиви на късане.

Как работят тези продукти?

Миглите, подобно на косата върху главата ни, растат във фази. Първоначалната фаза е фазата на растеж (анаген), следвана от фаза на преход (катаген) и фаза на почивка (телоген). След телогенната фаза, миглите отпадат и нова мигла започва да расте. sérumи и усилватели за растеж на мигли работят като удължават анагенната (растежна) фаза на миглите, като изострят броя на миглите, които изостават по едно и също време.

Ефективността на серумите за растеж на мигли

Забележителната работа на серумите за растеж на мигли е че те могат да направят миглите ви дълги и пълни, без да се налага да използвате туши. От резултатите се нуждаете от търпение, тъй като те обикновено отнемат около шест седмици, преди да се появят.

Използване и мерки за предпазност

Използвайте серума върху чисти мигли преди лягане. Внимавайте да не попадне в очите ви. Ако то има нежелани реакции, като зачервяване, свръхчувствителност или раздразнение, трябва да спрете да го използвате. И също важно е да запомните, че резултатите изчезват, ако спрете да използвате продукта.

Заключение

Ако искате по-дълги, по-плътни мигли, серумите и усилвателите за растеж на мигли могат да бъдат отличен избор. Бъдете търпеливи и последователни в използването им и е възможно да получите резултатите, които търсите. Но винаги е добра идея да се консултирате с дерматолог или очен специалист преди да започнете нова красотна рутина.