Рутини за грижа за кожата вкъщи

Skin care routines

Въпреки, че ходенето на козметични процедури е нужно, по-важна е грижата вкъщи. Познаването на кожата си и използването на подходящи продукти
поддържа здравословната й красота.

Какви са стъпките?

Базовата рутина се състои от почистване, тониране и хидратация, но някой кожи изискват и допълнителна грижа.

Почистване

Първата стъпка е да измийте лицето си с подходящ за вас почистващ продукт. Той като цяло трябва да е нежен към кожата ви, но все пак ефективен против замърсяванията и грима.

Тониране

Тонерът премахва остатъците от почистващите продукти и подготвя кожата за следващите продукти. Тонерите имат и допълнителни свойства, като противовъзпалителни, успокояващи и др.

Хидратация

Това е основната стъпка, която не бива да бъде пропущена, независимо от типа кожа. Кремовете и серумите хидратират кожата и помагат на кожата да остане здрава и сияйна.

Тайните на корейската рутина за грижа за кожата

Корейците са известни с прекрасната си кожа. Това е благодарение на подробната им рутина, състояща се от десет стъпки. Включва почистване, тониране, използване на есенция, серум, маска, околоочен крем, хидратиращ крем, и накрая – слънцезащитен продукт.

Заключение

Грижата за кожата не трябва да бъде пренебрегвана. Подходящата рутина за грижа за кожата може да помогне за предотвратяване на много проблеми, както и да поддържа младостта и здравината на кожата. Помнете, че кожата е огледалото на общото ни здраве и благосъстояние.