Какво е мезотерапия?

За първи път е представена в средата на 20 век. Представлява осигуряване на активни вещества директно на засегната област. С други думи, това е нехирургично, локално лечение, прилагано в дерматологията и в областта на естетичната медицина.

Мезотерапията се характеризира с няколко разновидности. По време на иглена мезотерапия, хранителните съставки се инжектират дълбоко в кожата с помощта на изключително тънки игли или уред, който прави малки пункции. Мезотерапията без игли е нехирургична медицинска процедура, която използва устройство, което генерира електрически ток с висока честота. Третият метод, сонофореза, въвежда активните вещества с помощта на ултразвук. Последният метод се базира на доставяне на хранителните съставки чрез постоянен ток и се казва йонофореза.

mezoteraphia1

Обикновено мезотерапията се използва при спортни нараняване, болки в мускулите и ставите, дехидратирана кожа, бръчки, стрии, целулит и плешивост. Противопоказно е по време на бременност , кърмене, алергии, диабет, кожни инфекции, рак и тенденция за образуване на белези. Съставките, използвани по време на мезотерапия, например са кофеин, хиалуронова киселина, растителни екстракти и витамини.

По принцип, преди мезотарепевтична процедура, се препоръчва нанасяне на анестетичен крем. Цялата процедура трае около половин час и броя на повторенията зависи от целта на лечението. Подмладяване на лицето, врата и наранена кожа се извършва на всеки две или пет седмици. По принцип в тези случаи се препоръчват от три до пет процедури. Освен това, на всеки няколко месеца, може да се прави, така наречената поддържаща терапия, чиято цел е да удължи постигнатите резултати. Благодарение на тази терапия, резултатите могат да се задържат до три години. Терапията на бедра, крака и целулит по хълбоците се провежда на всеки две седмици като броят на процедурите е четири. За по- видими резултати от мезотерапията, се препоръчва комбиниране на процедурата с физическа активност, масажи, ограничаване на мазни храни, алкохол, кафе и цигари. Мезотерапия на скалпа се прилага всеки две или четири седмици.М

mezoteraphia3

В заключение, мезотерапията дава бързи резултати и има минимални странични ефекти. Веднага след процедурата могат да се появят зачервяване, синини или кървене. Препоръчително е да предпазвате кожата от слънчевите лъчи през първите няколко дни след процедурата, за да избегнете появата на обезцветени петна на третираната област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *