Къдрици без топлинна обработка? Как да ги направите в домашни условия

Много съм развълнувана да споделя старите любими начини за създаване на къдрици без топлинна обработка. Да, добре чухте. Без маша, без сешоар с дифузер, без уред за изправяне. Практикувам го от няколко години, тъй като косата ми стана много тънка и суха, поради прекалената употреба на такъв тип уреди. Тогава започнах да търся по- здравословна алтернатива на машата ми Revlon и открих много добри идеи.

bigudi1

Най- лесният начин да получите къдрици като вълни е да направите кок на влажна коса. Вържете косата си на висока опашка с ластик и навийте косата около основата на опашката, за да оформите хубав кок. Не използвайте гъба за кокове. Закрепете прическата с фиба и я оставете да изсъхне по естествен начин, дори за цяла нощ. Когато е суха или на сутринта, внимателно махнете фибата и разпуснете косата си. Може да я разрешите с пръсти и да я фиксирате с лак за коса. Обикновено слагам и малко пяна за коса, за да останат подвижни за целия ден.

Диадемата или лентата за коса е чудесен инструмент, с който да създадете стегнати и отчетливи къдрици. Обратно на предишния метод, косата трябва да е напълно суха. Сложете си лентата за коса и от горната част на главата започнете да навивате малки кичури коса около лентата. Добавяйте нови кичури докато стигнете до задната част на главата. Когато достигнете до задната част може да имате още коса за навиване. Вземете и нея на малки кичури и я навийте около лентата, докато приберете цялата коса. Ако имате по- къса коса трябва да я оставите поне за 30 мин, за да придобие обем и вълни. Ако косата е по- дълга, може да използвате метода точно преди лягане. Меко и удобно е да се спи с така навита коса, а на сутринта ще имате прекрасни къдрици. Обикновено така правя моята коса, защото това ми се струва най- бързият метод.

bigudi0

Има и друг начин, при който кичурите се навиват около парчета плат, но на мен ми изглежда, че отнема доста време.

Използвайте някой от методите и ми кажете кой предпочитате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *